IEPerdepIEP Hoera!

IEPerdepIEP Hoera!

Vandaag is het feest. IEP (Ilona en Projecten) bestaat één jaar. Vandaag, precies een jaar geleden zat ik bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam om IEP in te laten schrijven. Toch wel een bijzonder moment. Niet de inschrijving zelf, want die was zo geregeld, maar wel waar de inschrijving voor staat. Ik neem jullie graag mee in het eerste jaar van IEP.

14 mei 2013, bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Een kleine tien minuten later was de inschrijving een feit. Het pand verlatend met de succes wensen van de KvK-medewerker en het bewijs van inschrijving. Een luxe om te kunnen starten met een eerste opdracht al op zak. De VAR- en VOG-aanvragen konden de deur uit, zodat niets de start bij RWS nog in weg stond. De week werd afgesloten met een tweede feestje, op vrijdag 17 mei ben ik GESLAAGD voor mijn PMI CAPM certificering op basis van de PMBoK guide.

Twitter 20130818 en 20130821

Eerste opdracht

Een kleine twee weken later (maandagochtend 27 mei) samen met mijn opdrachtgeefster en gunner van deze opdracht in de auto op weg naar Delft voor de inwerkperiode bij RWS. Een bijzonder moment, nu helpt zij mij aan mijn eerste opdracht en een aantal jaar geleden heb  ik haar één van haar eerste opdrachten gegund. Deze eerste opdracht was veel meer dan een opdracht alleen, het was het zetje tot ondernemerschap en het heeft mij in staat gesteld om de IEP business canvas uit te dragen op een manier die bij mij past.

Van opdrachtnemer naar opdrachtgever

Je eerste omzet:  investeren of…? Vanaf woensdag 5 juni kreeg ik naast mijn rol van opdrachtnemer (bij RWS) een tweede rol namelijk die van opdrachtgever. Opdrachtgever voor de ontwikkeling van mijn eigen website. Best een spannend moment om gelijk te investeren en dit te bekrachtigen met een handtekening onder een offerte. Dit was het begin van een mooi proces, waarbij mijn eigen visie tot leven werd gebracht door de webbouwer, programmeur en ontwerper. Van het schrijven van de webteksten, het mede ontwikkelen van mijn eigen huisstijl met als hoogtepunt de “go-live” of “launch” van iep.nu op 26 augustus.

Twitter 20130826

Twitter 20130826

Een spannend moment, met heel veel vragen:  Wat zullen de reacties zijn? Zijn mijn propositie en visie wel duidelijk genoeg? Ben ik onderscheidend genoeg t.o.v. de competitors? Zie je mijn passie voor projecten voldoende terug? Is de website uniek genoeg? Reflecteert de website wie  IEP is?

Twitter 20130901

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.